* * * K R O N I K A * * *
červenec 2001

Soustředění v Prudké u Tišnova

Týden plný zážitků, tréninků, soutěží a zábavy organizovaný Liborem Macháněm si od 14. do 21.7.2001 dopřálo přibližně 60 taekwondistů převážně z Brna, dále pak z Třebíče a Zlína. Hostovalo zde také několik judistů a mladých hokejistů z Prostějova.

V prvních dnech nás přivítalo nádherné letní počasí (vhodné spíše pro rekreaci než pro trénování). Mezi trenály nebo soutěžemi jsme proto plně využívali k osvěžení bazén nebo říčku protékající kolem rekreačního střediska. Tréninky probíhaly několikrát denně a byly zaměřeny na všechny oblasti dovedností důležitých pro úspěšné působení na závodech. Šlo tedy o zdokonalení technik, fyzické kondice, rychlosti, pohyblivosti, síly... Některé tréninky vedli i hostující judisté a jeden den probíhal ve znamení bojového umění KOBUDO pod vedením Libora Rožnoviaka.

Kromě tréninků bylo připraveno spousta soutěží, ve kterých jsme jednak porovnávaly své "síly" v týmech, např. přetahování, šipky, stolní tenis, skákání v pytlích, hra na schovávanou, boj, vybíjená... nebo jako jednotlivci v disciplínách šipky, tul, matsogi a ani letos se nezapomnělo na běh CI5, který si minulý rok získal velkou oblibu. Letos však byla dráha ochuzena o několik "atraktivních" disciplín, neboť od poloviny týdne trochu zlobilo počasí, takže nebylo vhodné již ani pro rekreaci ani pro trénování. Jeden deštivý den jsme využili k návštěvě hradu Pernštejnu, na který jsme se dopravili vlakem a pak pěkně do kopečka po svých.

Po náročných dnech nás večer čekala příjemná relaxace a zábava. Největší úspěch měla diskotéka spojená s tombolou, ve které bylo možno vyhrát originální "blbůstky", ale i užitečné věci. Pro ty menší byla připravena stezka odvahy a také noční hlídky. Podle několika svědků zde bylo spatřeno několik strašidel a různých záhadných příšer.

Všem se nám tu moc líbilo - byli jsme bezva tým - rádi bychom zůstali déle, ale vše jednou končí... snad se příští rok zase setkáme na podobné akci!

(FOTOALBUM)




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist