* * * K R O N I K A * * *
březen 2002

Germany OPEN 2002

Přinášíme exkluzivní reportáž z mezinárodních závodů v Německu, které se konaly v Dortmundu 1. - 3. 3. 2002. Náš oddíl zde získal neuvěřitelných 9 zlatých medailí.

Po únavné cestě do dalekého Dortmundu (900 km) naše výprava pod vedením Libora Macháně (II.dan) dorazila v pátek dopoledne. Po menším hledání haly jsme konečně v místě registrace u pana Drahima Triquiho, kde jsme byli i ubytováni v luxusní **** tělocvičně s výhledem na les a dálnici. Ještě dnes nás všechny bolí záda… Složení našeho týmu bylo následující: senioři - Josef Jarma I.dan, Vladimír Švanda 1.kup, Jiří Mudrák 3.kup, David Dvořák 4.kup, Oto Hubáček 4.kup, Karel Srb 6.kup, Jaroslav Kukol 6.kup, Jindřich Pazdera 7.kup, Karolína Svobodová 4.kup, Hana Papulová 6.kup, Hana Olejníčková 7.kup, a junioři - Lukáš Dalecký 1.kup, Martin Gáll 3.kup, Jan Cafourek 4.kup, Jan Votoček 6.kup, Jan Adámek 6.kup, Zuzana Svobodová 7.kup a Magdalena Petrášová 8.kup.

Registrace a vážení proběhlo ještě v pátek. Brno se váží jako první a celkem se to i podařilo, až na dva tlouštíky, kteří musí do vyšší váhovky. Na registraci řijíždělo dalších mnoho oddílů a v tělocvičně začalo být pořádně těsno. Ještě před spaním následoval menší trénink zaměřený na koncentraci těla, když trenér Libor asi 10 kg těžkým balonem házel ze 2-3 metrů každému členu naší výpravy na břicho. Bohužel každý přežil. Tohoto náročného tréninku si povšimlo několik členů belgické reprezentace a s údivem nás pozorovali. Za pár minut jich tam bylo asi 20 a pozorovali naší taktiku boje. Druhý den se začalo asi o 2 hodiny později. No a konečně je tu začátek závodů a slavnostní nástup všech škol a států. Celkem se zúčastnilo 15 oddílů z 8 států. Hned na úvod v první kategorii - junioři 8-6 kup překvapil Jan Votoček, který získal 1. místo a Jan Adámek, který se umístil na 2. pozici. Ve druhé kategorii juniorky 8-6 kup, kterou zastupovali naše perfektní tulařky Magda a Zuzana, jsme se opět dočkali finále. 1. místo si odnáší Magda Petrášová a 2. místo Zuzana Svobodová. Juniorská kategorie 4-1 kup dopadla opět na výbornou - na 1. místě skončil Martin Gáll (náš tmavovlasý blonďák), který s přehledem vydrtil všechny své soupeře a ukázal jim jak se cvičí tul v Brně!! No a konečně se dostalo i na seniory. Ze začátku se nám moc nedařilo, když se v kategorii 8-6 kup nikdo z našich seniorů (Karel Srb, Jindřich Pazdera a Jaroslav Kukol) neumístil. Nálada se zlepšila po výsledcích našich žen. V jejich kategorii jsem opět zažili brněnské finále - Hana Papulová a Hana Olejníčková. A která z nich si odnesla zlato? Hana Olejníčková a 2. místo patřilo Haně Papulové. V kategorii 4-1 kup byla za Brno pouze jedna závodnice Karolína Svobodová. V kategorii 4-1 kup senioři - se po SUPER tulu na 1. místě umístil Vláďa Švanda. 3. místo získal Jiří Mudrák.

Po ukončení tulů následovalo již dlouho očekáváné MASO v juniorské kategorii do 52 kg. Zde 1. místa dosáhl Jan Votoček, který převálcoval svého soupeře tak, že se zastavil až v Brně. Druhé zlato nám zaslouženě vybojoval Martin Gáll, v kategorii do 71 kg, který bojoval celkem asi 15 minut v tahu a ve finále musel bojovat ještě jednou 2x2 minuty, neboť se rozhodčím vynuloval stav. Martin tak musel drtit ještě jednou a vyhrál nám další zlato. Juniorky do 60 kg, Zuzka a Magda se také objevily ve finále, další zlato si tedy odvezla Zuzka a Magda se musela spokojit s 2. místem. Poslední zlato si odnesla Hana Papulová, která jako lokomotiva převálcovala všechny nasazené soupeřky.

První den jsme celkem získali 9x zlato. Kdo by to čekal, že Brno získá tolik zlatých medailí, když v loňském roce to byly pouze 3 zlaté a 2 stříbrné medaile. Druhý den závodili jen černé pásky - Pepino Jarma a Libor Macháň v kategorii tul 2.dan a Libor získal 3.místo. V matsogi do 80 kg Pepino ukázal krásný zápas, ale bohužel prohrál s nejlepším a nestačilo to ani na medaili. V kategorii nad 80 kg Libor získal 3.místo a bohužel tak jako Pepino - prohrál s konečným vítězem.

Tím skončila naše výprava do německého Dortmundu. Celkem jsme získali 9x první, 5x druhé a 8x třetí místo.

Děkuji všem, kteří vybojovali tyto krásné umístění a pečlivě se na tuto soutěž připravovali a ti kteří se neumístili, určitě vyhrají v příštím roce.

Libor Macháň




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist