* * * K R O N I K A * * *
říjen 2002

Mistrovství ČR juniorů a seniorů - 11.-13. října 2002

V pátek 11. října jsme se vydali do Třeboně, abychom se zúčastnili vrcholu letošní sezóny - Mistrovství České republiky juniorů a seniorů. A protože jsme nechtěli nic ponechat náhodě, jel nás rovnou celý autobus. Na místo jsme dorazili před půl sedmou a po registraci jsme se jeli ubytovat to kláštera sv. Jiljí, který se stal naším dočasným domovem.

V sobotu o půl osmé ráno jsme pospíchali do haly, abychom ještě doladili týmové tuly před začátkem soutěže. Začínalo se ale samozřejmě jednotlivci. První úspěchy na sebe naštěstí nenechaly dlouho čekat a hned první zlatá medaile Mistrovství patřila Brnu. Zasloužila se o ni seniorka Hanka Olejníčková v kategorii 8.-5. kup. Nemá asi cenu se zde zmiňovat o každé medaili, protože jich bylo mnoho a celý přehled si můžete prohlédnou na jiném místě. Dalším zlatem se blýskl junior Martin Gál (od něho jsme ani nic jiného nečekali) v modrých páscích, když ve finále porazil dalšího brňáka Jirku Mazance. A protože trenér má jít svým svěřencům příkladem, Libor v kategorii II. dan a vyšší porazil Jaroslava Vomáčku a dostal se tak do nedělního finále. Pozadu nezůstal ani náš tulař Jarda Svoboda a zvítězil v červených páscích. To už ale na ostatních rincích startoval sportovní boj. V něm nám radost udělala Hanka Papulová prvním místem v seniorkách B. Brzy potom ji následoval Duy v juniorech do 52 kg, který svou rychlostí mnohonásobně předčil své soupeře. Další zlato do sbírky přidali ještě Martin Gál v kategorii nad 70 kg a Nóna Hanák do 71 kg. Do konce prvního soutěžního dne ještě stihla přidat osmé zlato Hanka Papulová ve wirok. Bohužel se první den neobešel bez různých více či méně drobných zranění. Např. Martin Gál si při boji prokousl jazyk, Libor si obnovil zranění nohy, Honza Hanák si při tki poranil palec (který byl, jak později ukázal rentgen zlomený), prostě naše soutěž v týmech, které následovali v neděli, byla vážně ohrožena. Nakonec jsme se nějak posbírali a bylo z toho stříbro týmu seniorek a bronz juniorek a juniorů v tulech, bronz juniorů v matsogi a po výborném výkonu bronz seniorů v silovém přerážení. Odpoledne pak byl na programu finálový blok, který zahájili všichni závodníci sestavou Chon-Ji. Libor přidal do naší sbírky deváté zlato z tulů a ostudu neudělal ani Vláďa ve finále soutěže tki seniorů A (skončil po velkém boji na třetím místě).

Na závěr soutěže pak došlo k vyhlášení celkových mistrů republiky a pořadí škol.za letošní rok. Martin Gál se stal po výborných výkonech zaslouženě mistrem republiky v juniorech B (od ledna už bude Martin závodit za seniory A) a celkově se naše škola umístila na třetím místě! Což je obrovský skok vpřed oproti minulému roku. Chtěli bychom na tomto místě poděkovat všem závodníkům za reprezentaci naší školy, ale především našemu trenéru Liboru Macháňovi, který nás na každé závody perfektně připraví a je nejenom výborný trenér, ale také perfektní kamarád. Zároveň je toto umístění velkou výzvou do příští sezóny, abychom si i přes odchod těch nejlepších do vyšší kategorie, udrželi tuto pozici.


Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist