* * * K R O N I K A * * *
březen 2003

Reportáž z mezinárodních závodů GERMAN OPEN 2003
1.-2. března 2003


Ve čtvrtek ve 22.00 hod byl odjezd od Janáčkova divadla a naše celá výprava v celkovém počtu 17 závodníků a dvou šoférů vyrazila do německého Dortmundu. Cesta byla dlouhá a únavná a po několika zastávkách a po 1,5 hodinovém spaní na parkovišti jsme úspěšně dorazili v 9.00 hod. do Dortmundu. Ubytování bylo zajištěno u pana Triquiho v jeho tělocvičně a tak jsme jeli tam, abychom se zase trápili dvě dlouhé a studené noci za 11 EURO v tělocvičně. Po příjezdu k tělocvičně jsem navrhl, že by nebylo špatné se podívat po nějakém hotelu v okolí tělocvičny a tak jsem nabral Pepina a Karolínu a už jsme to brousili po okolí. Po několika hodinách šíleného ježdění jsme narazili na jeden menší hotel a s Kájou jsme tam hodili oko. Byl tam celkem příjemný pán a ten řekl, že není problém , že má několik volných pokojů. Jenže to ještě nevěděl, že nás tam bude celkem 17. To ale Karolína měla instrukce jak v tomto případě vyjednávat a jak ho dostat tam, kam potřebujeme. Podařilo se jí ho stáhnout celkem dost slušně a tak bylo rozhodnuto.

Po vrácení k autům se ještě oslavovalo, že nemusíme spát na zemi v tělocvičně a všichni si letošní závody pěkně chválili. V 16.00 hod. bylo vážení a všichni až na ZUJE se vešli do své váhové kategorie. Mě to prostě nedá a musím to prásknout.DUY měl takový hlad, že asi 2 hodiny před vážením tajně snědl 4 buchty a měl to! Vážil 54,6 Kg a musel jít do 63 Kg.

První večer měl každý dost a ve 22.00 už každý zařezával. Ráno jsme všichni vyspaní do růžova a odpočatí přejeli do haly, abychom vyhráli co se dá. Asi po 2 hodinovém protahování konečně začala soutěž nástupem a přivítání všech států a více než 15 škol. V kategorii tul se nám podařilo získat 1.místo za juniorky 4-1 kup, kde Magda Petrášová doslova vydrtila všechny své soupeřky a snadno se tak dostala až do finále, kde pak porazila reprezentantku z ČR a podařilo se jí tak získat první zlato pro náš tým. Druhé zlato získala v kategorii seniorky 8-5 kup Hana Olejníčková, která nedala šanci žádné soupeřce a připsala našemu týmu druhou zlatou medailu. Další umístění získala Barbora Ottová a Nikola Veverková, bylo to výborné 3 místo. Naši senioři si v tulech tak dobře nevedli. Nejlépe dopadl Martin Gáll, který získal krásné 2. místo v kategorii tul 4-1 kup a porazil také reprezentanta ČR Michala Kobylarze. Poslední místo v tulech získal náš DUY LE DUC, který podal perfektní výkon a získal tak zasloužené 3.místo.

Po ukončení soutěže v tulech následoval sportovní boj Matsogi, kde se nám i přes velkou konkurenci podařilo získat mnoho medailí. Mezi juniorkami si skvěle vedla Michaela Ježková a Radka Taušová, které získaly 3.místo v kategorii do 60 kg. Magda Petrášová si také vedla velice dobře, když drtila soupeřky v kategorii nad 60 kg a získala pro náš tým také 3.místo. Poslední v ženské kategorii byla Hana Olejníčková a Karolína Svobodová, které obsadily 2.místo. Mezi chlapama si dobře vedl Petr Tannenberg v kategorii do 71 kg, kde získal 3.místo. Moc krásný zápas předvedl náš DUY, který se díky buchtě dostal do těžší kategorie do 63 kg a na jeho soupeřích bylo vidět ten velký váhový rozdíl, ale to Duyovi nevadilo a pral se jako hladový pes. Zasáhl svého soupeře 3 bodovou technikou - T.T.Doljo a sklidil opravdu velký potlesk. To však mu bohužel nestačilo, aby svého soutěže porazil a tak si vysloužil 3.místo. Velice dobře si vedl Martin Gáll v kategorii do 71 kg, kde zmazal všechny své soupeře a ve finále dostal svého německého vítěze z tulů a po 90 s. dal svému soupeři technické K.O. a stal se tak vítězem. Na vedlejším ringu se právě pral náš favorit Jiří Mudrák v kategorii do 80 kg, kde své soupeře doslova ničil. Jeho druhý zápas dopadl po necelé minutě krásným technickým K.O., kde svého soupeře sundal technikou doljo na hlavu a vyhrál. Ve finále se Jirka potkal s reprezentantem ČR Michalem Kobylarzem a byl to pro něj velký a těžký soupeř. Náš tým nelenil a Jirku vyhecoval tak, že by zastavil rozjetou lokomotivu. Podařilo se mu nad ním vyhrát a získal tak Brnu další 1.místo.

To už byl první závodní den u konce, a po vyhlášení jsme se přesunuli do našeho hotýlku, abychom vše oslavili. Oslava byla veliká a radost měl celý náš tým. Nejvíce se radovala Karolína, která usnula jako nemluvně. Ráno se všechno sbalilo a jelo se zpět do haly, kde se závodilo už jen mezi dany. Tam startoval Pepino Jarma za první dany a Libor Macháň za druhé dany. Pepin ukázal pěkný tul, ale na českého reprezentanta to nebylo a prohrál 4x1. Libor Macháň startoval s loňským německým vítězem a prohrál 3x2 i přes viditelnou chybu soupeře a byl vyřazen. V karegorii matsogi do 80 kg startoval Pepin proti reprezentantovi Německa. Byl vyhecován tak, že svou bolavou ruku necítil a byl připraven soupeře zničit. Bohužel jeho tlačení sopeře z ringu nestačilo na vítězství a prohrál. (Musím ale říct, že to byl opravdu velice krásný zápas a Pepin ukázal perfektní rychlou techniku). Poslední kategorii byla váhovka nad 80 kg, kde soutěžil Libor Macháň. V této váhovce bylo také jedno velké monstrum z Belgie, který vypadal jako Golem a viděl to zlato už na svém krku. Libor nastoupil do ringu s tím, že mu nakope… a neustále to pokřikoval na svého kouče Martina. Jeho soupeř byl vítěz tulové kategorie na kterého si brousil už dlouho své zuby. Hned v začátku Libor rozjel tvrdý boj a začal protivníka tlačit ven z ringu. Tento soupeř byl znám svým Yopcakem, který používá tak z 90% všech svých technik. Z tohoto 4 minutového souboje nebyla ani sekunda pauza neustále se bojovalo. Bohužel Libor v tomto zápase prohrál a z jeho soupeře se později vyklubal vítěz celé kategorie. Libor tak získal pro tým poslední umístění a bylo to 3.místo. Po ukončení bojů se celý náš tým rozloučil a vydal se na dlouhou cestu domů. Všichni byli utahaní tak, že v autě spinkali až do Brna včetně šoférů. V Brně se udělal ještě poslední pozdrav a celý tým se vydal do svých domovů, aby každý ukázal své poháry a medaile rodičům.

Chtěl bych poděkovat všem závodníkům za perfektní výkon a doufám, že na další podobné soutěži dosáhneme ještě lepších výsledků než letos v Německu. Dále děkuji šoférům Jardovi a Milanovi za pevné nervy za volantem a na pokojích, a v neposlední řadě také našemu hlavnímu sponzorovi CARREFOUR BRNO.



autor: Libor Macháň


Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist