* * * K R O N I K A * * *
srpen 2003

Soustředění Ochoz - 17.-23. srpna 2003

V neděli 17. Srpna jsme se všichni sešli na našem již tradičním odjezdovém místě a to u Janáčkova divadla, chceteli přesněji u restaurace BOHEMA, plni zvědavosti, co že nás to vlastně následující týden čeká. Celá naše velká parta asi 80-ti lidí už byla natěšená, až zazní z úst našeho hlavního trenéra Libora kouzelné slůvko "odjezd". Ptáte se kam odjezd? No přece na místo našeho letního soustředění do Ochozu u Brna.


Někteří z nás už věděli, co je čeká, ale letos jelo i spoustu lidí, kteří jeli do Ochozu úplně po prvé. První zatěžkávací zkouška přišla záhy. Když se má skoro o80 lidí vlézt do jednoho autobusu, tak je to docela fuška. Nicméně zvládli jsme to všichni na jedničku. Někteří sice stáli, ale hlavní bylo, že jsme se tam všichni vešli. Po příjezdu na místo určení, tedy kousek za Ochoz na chatu Říčky se s ničím neotálelo. Jen pár chvil na vybalení věcí a hurá na trénink. Po tréninku se část věnovala míčovým hrám a část relaxovala v místním baru. Asi tak kolem půl deváté večer si tak v poklidu hrajeme volejbal když tu k nám s úsměvem na tváři přijde náš trenér Libor se slovy "pojďte běhat". V první chvíli nám to přišlo docela legrační, ale smích nás opustil v té chvíli, když jsme vyběhli směr Ochoz. Nebyla to naštěstí dlouhá trasa, ale stačilo nám to.


Druhý den již na plno začaly tréninky a příprava na plánované zkoušky na technické stupně kup s mistrem Hwang Ho Yongem 8. Dan. Netrvalo dlouho a první část naší velké party čekala další zatěžkávací zkouška běh do 2 km vzdálené tělocvičny ve 30-ti stupňovém pařáku. Tento vyčerpávající běh zvládl nejlépe favorit z loňského roku Lukin Dalecký a zasloužil si tak odměnu ve formě odvozu zpět.



Ve středu nás čekal trénink společně s kickboxery. Byla to pro nás velmi cenná zkušenost a myslím si, že se nám to všem líbilo. Ale večer se nám to líbilo ještě víc. Byla totiž tombola a ne jen tak ledajaká. Hlavní cenou byl nádherný samurajský meč, neboli katana. Největší aspirantkou na výhru byla Marcela Doudová, která si zakoupila uctihodných 60 lístků, ale štěstí jí nepřálo a katanu vyhrál drsoň Mirek Svoboda viz. foto.



Ve čtvrtek přišel velký den pro většinu z nás. Jak už jsem výše zmínil, přijel za námi pan mistr Hwang Ho Yong, aby nám opravil techniky na semináři a následně udělil vyšší technické stupně těm nejlepším z nás. Po zkouškách, které dopadly v celku úspěšně jsme si dali ještě trochu do těla na večerním tréninku a po něm si ještě pár nadšenců zahrálo volejbal a tenis.



Říkáte si, co to bylo za soustředění bez nočních bojovek? Noční bojovky byly! Ve středu/čtvrtek se šla stezka odvahy kolem rybníka. Pro všechny to byl velký zážitek, netvrdím, že kladný, ale určitě silný. V pátek k nám zavítala vzácná návštěva a to Mirek Sobotka - mistr světa v kickboxu. Trénink s ním byl pro nás velkým přínosem a myslím si, že se nám všem hodně líbil. Večer, jelikož byl poslední, se povídalo, bavilo se v místním baru a obzvláště u jukeboxu no prostě byla pohoda… Ale nebylo to jen tak, byl to takzvaný klid před bouří. Kdo už s námi někdy byl na soustředění, tak už ví, o čem mluvím. Před námi byl poslední den soustředění a ten je už tradičně rezervován pro běh C I 5 a závěrečné posilování resp. Pyramidu od 30 a běh kolem rybníka.


V běhu C I 5 se nejlépe umístil náš host Mirek Sobotka se super časem 1:46. Možná by tomu ale tak nebylo, kdyby kdyby běžel loňský vítěz, náš hlavní trenér Libin. Ten nemohl bohužel běžet, protože měl něco s nohou. No a pak už nás všechny čekala jen pyramida. Všichni ji zvládli na jedničku a dali pořádně do těla. Po posilování jsme si už jen zbalili a čekali v baru u kofoly na autobusy. Povídalo se, hodnotilo se, rozdávali se diplomy za C I 5 a certifikáty za přežití… Na závěr se ještě udělalo pár fotek a pak hurá domů.


Závěrem bych chtěl poděkovat všem těm, kteří se na tomto soustředění podíleli, ať už jako cvičenci, nebo jako instruktoři, ale myslím si, že nejvěrtší dík patří našemu trenérovi Liborovi, bez kterého by se toto soustředění neuskutečnilo a bez kterého by to prostě nebylo ono. Takže DÍK!!!

Pokud jsem vás tímto povídáním aspoň trochu zaujal a chtěli byste jet s námi příští rok a zažít nezapomenutelné zážitky, pak budeme jenom rádi.

autor:Lukáš Dalecký

Já jen pár slov na závěr, abych už více nezdržoval. Chtěl bych také moc poděkovat Lukášovi Daleckému za tuto super reportáž, dále všem trenérům Lukášovi Martiníkovi, Lucce, Jardovi a Katce, Lukášovi Daleckému, Jirkovi a také hlavně našemu doktorovi, kterým byl JAN (NÓNA) HANÁK. Velké dík také patří mistrovi Hwang Ho Yongovi VIII.DAN za perfektní trénink a seminář a Mirkovi Sobotkovi, že za náma přijel a pořádně zatrénoval a pokecal s brňákama. No a hlavně všem co se tohoto soustředění účastnili a že to úspěšně přežili až do konce. Na závěr bych chtěl popřát všem hodně sportovních úspěchů v novém školním roce a budu se na vás všechny zase těšit na tréninku v září.

Váš Libor M.

(FOTOALBUM)




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist