* * * K R O N I K A * * *
červen 2004

1.kolo mistrovství ČR 2004,
Třeboň 11.-12.6.2004

(21. 6. 2004, 22:40) Tak jsem byl opět pověřen velkým úkolem napsat reportáž z MČR 2004, teda z prvního kola. Už si to moc nepamatuji a tak se pokusím trochu zavzpomínat. Bylo sněživé červnové odpoledne nebo jen deštivé? Tak nějak to bylo. Odjez byl jako tradičně od Janáčkova divadla, kam všichni závodníci dorazili včas a mohlo se vyrazit. Autobus se mi nakonec přece jen podařilo sehnat. Protože ČSAD má právě sezónu a vydělává těžké prachy, tak nás nemohl jejich autobus tentokrát odvézt. Podařilo se nám sehnat autobus od společnosti VENTO a problém byl vyřešen (jen jsem vyplázl asi 700 za telefon, když jsem všechny asi 10x obvolával jak pojedeme).

Cesta byla celkem v pohodě a v autobuse bylo veselo, teda aspoň to tak z venku vypadalo. Byl nakloněn chvilku na levou stranu pak zase na pravou. Já jel tentokrát autem a vezl jsem kauče Lejču, Libina, paní Lošťákovou s Kubou a Jíru Mudráka. Po příjezdu do Třeboně byla registrace. Skoro všem se podařilo vejít do své váhovky a ten kdo nejedl 3 dny a vypadal jako reklama na hlad, byl stejně spojen s vyšší váhovkou. Jen náš tlouštík Kuba Lošťák, který se při vážení vždy vešel do 32 kg asi s 15-ti kilovým batohem na zádech, se tentokrát nevešel a byl do 38 kg. Po registraci jsme se jeli ubytovat do nedalekého pavího zámečku, kde je asi 500 pávů a halekají tam o 106 po celý den i noc. Každý si zabral své místo na spaní a uhánělo se do nejbližší restaurace na jídlo. Byl to doslova závod o přežití, běželo se takovou rychlostí, že se nám prášilo od bot (mě teda od kol) já tam byl první a už jsem popoháněl číšníka klackem, aby rychle něco uvařil nebo bude snězen týmem, který dorazí asi za minutu. Každý se pěkně napapal a rozepnul kalhoty a číšník si utřel pot z čela a oddychl si. Já už ale musel makat na poradu kaučů a pak na Radu svazu.

Sobota 12.6.2004
Druhý den jsem už ráno vyháněl všechny z postele a hnal je na rozcvičku. Po příjezdu do haly jsme rychle zabrali poslední volná místa a mohlo se začít soutěžit. Na nástupu bylo celkem 314 závodníku z 22 škol celé ČR. Bylo nachystáno celkem pět rigů, ale z důvodu velké úmrtnosti rozhodčích nebyly všechny využity. Konečně vše začalo. V soutěži tulů jsme získali nějaké to umístění, ale bohužel ve finále byl náš závodník vždy nečekaně vyřazen a posbírali jsme asi 500 druhých míst. No snad to bude příště lepší. V matsogi, které začalo až odpoledne se nám už dařilo lépe a začalo se pěkně od nejnižších váhovek, kde Kuba (už bez batohu) drtil své soupeře a připisoval si své skalpy a celou váhovku nakonec vyhrál. Stejně dopadla i brutální Nikita, které raději žádná závodnice strachy nenastoupila a také vyhrála. Další zlato putovalo tentokrát až do Vietnamu, kde ZUJ, který se na závody dostal omylem (a bez doboku). Potkali jsme ho na zastávce v Brně a byl donucen jet do Třeboně s náma a v těžší váhovce do 71 kg tak vyhrál. Další zlato z boje měl jeden trenér z Brna, který se v nejtěžší váhovce nad 80 kg dostal až do finále, kde na něj čekal drsný Jíra Mudrák s pohledem slintajícího býka. Ano, Brno mělo společné finále.

Pak už byla kategorie T-ki a wirok, kde se poprvé ukázali dva noví závodníci Tomáš Szabo a Honza Brezovský. Musím je oba moc pochválit, protože oba vybojovali krásné druhé místo a ještě jedno třetí. Jejich smrtelné techniky a kopy ve výskoku drtili každou překážku, dokonce i železná noha od stojanu byla ohnuta. Celá soutěž se natahovala až do pozdních hodin a konec soutěže byl až v devět hodin. Rychle jsme se pobalili a hurá do autobusu, to se ještě strhla bitva o nejlepší místa. Někdo stál, jiný zase běžel za autobusem až do Brna, ale hlavně že to dobře dopadlo. Myslím si, že každý kdo tam byl, tak bude ještě dlouho vzpomínat na tuto skvělou soutěž. Naše škola získala celkem 6 zlatých, 12 stříbrných a 10 bronzových medailí a to je opravdu dobrý výsledek, když nám chybělo několik největších borců jako je např: Karolína Svobodová, Kája Burda, Lucka Zedková a Martin Gáll, Jan Hanák, Katka Svobodová a Jarda Svoboda. Bejt tam všichni, tak je Frýdek poslední :-)

Děkuji všem za účast a chtěl bych popřát mnoho super úspěchů na dalších akcích v ČR.

Tak nějak to snad bylo.

TRÉŇA




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist