* * * K R O N I K A * * *
květen 2004

MEZINÁRODNÍ TURNAJ V KICKBOXU - CZECH OPEN 2004
PRAHA, 7. - 8. KVĚTNA 2004

(9. 5. 2004, 22:15) Odjezd byl jako tradičně od Janáčkova divadla v pátek 7.5. v 16.30 hod., kde se sešlo šest nadšenců a zájemců získat pár modráků. Kája Burda, junior do 55 kg, Honza Adámek, junior do 67 kg, Patrik Vlasák, senior do 71 kg , Marcel Moštěk, senior do 67 kg, Erik Doležel, senior do 75 kg, David Dvořák, senior do 91 kg (ten už na nás čekal v Praze) a Libor Macháň, senior nad 91 kg, kaučem nám byl Vláďa Švanda, teď už sonkalák. Asi po 10 minutách nakládání a přerovnávání věcí v autě se nám podařilo úspěšně vše nandat do auta a mohlo se vyrazit do Prahy. Cesta byla v pohodě. Bez žádných omezení na dálnici jsme dorazili kolem sedmé a šlo se na registraci. Bylo to ale dost hrozné, když jsme zjistili, kolik je na registraci lidí...

Byla tam fronta až ven a každý se tlačil, aby byl co nejdříve zvážen. Konečně po hodině se nám podařilo prorazit až k váze. Každý se v pohodě vešel do své váhovky a někteří si přidali i jednu těžší na víc. Ve frontě, kde se stálo více než hodinu, každému už pěkně škručelo v břiše a všichni jsme se už moc těšili na pořádnou žranici. Hned po registraci jsme doslova doběhli do vedlejší restaurace a tam jsme dali první rychlochod a čekalo se na Vláďu. Následovala procházka po Václavském náměstí a hledání další restaurace na doplnění žaludku. Asi po půl hodině hledání volného místa v restauracích jsme se rozhodli, že zajdeme na pizzu. Naskákalo nás 8 do auta a jelo se. To byla pizza MŇAM !!! Ještě teď ji cítím, ale byla to taková porce, že každý přibral asi 3 kg a tak jsem byl nucen Vláďu poslat domů pěšky protože naše auto začalo pod tou váhou stávkovat.

Největší problém byl s ubytováním. Protože zrovna probíhá MS v ledním hokeji, volné místo bylo v Praze leda v parku na lavičce nebo na hlavním nádraží. David se nám nabídl, že můžeme přespat u něj na kolejích a vyhnal svého spolubydlícího s dekou ven na ulici a říkal mu, aby se tam už neukazoval. Byl to malinkej pokojíček, kde dva lidi se tak tak vejdou a nás tam bylo celkem sedm. Byl jsem fikanej a už v autě jsem se všech ptal, jestli to nebude nikomu vadit, když budu spát na volné posteli a nikdo nic nenamítal. Po příjezdu na kolej David říkal, abychom šli nenápadně nebo nás prokoukne a nedostaneme se nikam. Hlavně poukazoval na mě, to nevím proč….HURÁ podařilo se a jsme na pokoji. Každý si našel své místečko a zalehával. Já postel, Marcel s Erikem na zemi pěkně vedle sebe, Honza na stole a Kája s Patrikem v předsíni na zemi. Ještě se chvilku prndalo a asi kolem jedné se už chrápalo. To byla ale noc!!!! Ve tři jsem se probudil a měl jsem velkou žízeň, jenže pití jsem měl v batohu bohužel až pod brambůrkama a pěkně to šustilo, že to slyšela i vrátnice, později si ze sna povídal Patrik a dokonce i Honza, tak jsme se i něco dozvěděli. Bylo tam takové horko, že se nedalo ani dýchat, ale nedalo se otevřít okno protože tam spal Honza.

sobota 8.5.2004
Ráno se všichni vesele probudili a každý byl připraven na soutěž. Cestou jsme ještě naložili Vláďu, který tam čekal asi 20 minut a jelo se do haly. Tam už bylo vše připraveno a mohlo se začít. Bylo tam celkem 10 států, 59 oddílů a přes 300 závodníků z Polska, Německa, Slovenska, Ruska, Gruzie, Francie a dalších. Nejvíce snad ze Slovenska, kde přijela celá reprezentace asi 60 lidí, hádejte kde seděli, no před nama. Padlo i pár poznámek o hokeji a velká radost byla, když Slováci prohráli v hokeji, to pak juchala celá hala…

V 9.00 hod začala soutěž v light kontaktech seniorů a semi kontaktech juniorů. Mezi první úspěchy a medaile se podařilo získat Kájovi 3. místo v semáči do 55 kg, dále Honza Adámek se v semáči probojoval až do finále, kde podlehl vítězi a získal tak krásné a zasloužené 2. místo. Bylo to hodně těžké. Každá váhovka měla v pavouku kolem 12-18 lidí a spoustu reprezentantů a mistrů světa či Evropy. Největší hvězdou byl Erik, který se zapsal do všech kategorií, semi, light i full, ale bohužel se mu nepodařilo postoupit do druhého kola, ale svého soupeře v ringu pěkně potrápil. Další boj byl až kolem 4 hodiny. Když už jsme skoro usínali únavou a z dlouhého čekání, přišla na řadu konečně těžká váhovka -91 kg, kde byl David a Já. Bohužel se nám nezadařilo a oba jsme byli vyřazeni reprezentanty ze Slovenska. To nás ale pěkně naštvalo protože někteří rozhodčí (hlavně ti slovenští) byli zásadně proti nám. Další váhovka byla +91 kg kde jsme byli pořádně nabroušení na své soupeře. Měl jsem zase první zápas ze Slovákem a když jsem ho uviděl, tak mi zjihnul úsměv. Měl asi 2 metry a vážil minimálně 100 kg a vypadal dost strašidelně. Byl jsem vyhecován a soupeře jsem s přehledem porazil a to mi ještě nepočítali asi pět úderů, které jsem mu zasadil na nos. Další zápas měl David a úspěšně rozdrtil soupeře svým dlouhým yopcakem a vyhrál. Takhle podobně to vypadalo skoro až do finále, když jsme poráželi jednoho soupeře za druhým až David před postupem do finále těsně podlehl asi o jeden bod svému soupeři a obsadil tak 4 místo. Já jsem se dostal až do finále, kde jsem porazil soupeře 15 : 0 a zápas byl předčasně ukončen. Podařilo se mi pár hezkých otoček a výskoků a první zlato bylo naše.

Dále byla soutěž ve formách, kde nás bylo celkem 12 a každý cvičil svou vyvolenou sestavu. Mezi námi bylo i několik karatistů a mistrů světa v Hardstyle a bylo nám řečeno, že si nemáme dělat moc naděje na medaile protože rozhodčí jsou karatisti. No ale přesto jsme do toho šli. Pěkný tul nám předvedl Marcel i Patrik a měli celkem i vysoké bodování. Já jsem zacvičil tul na třetí dan a podařilo se mi získat třetí místo a další medaile byla doma. Poté jsme udělali několik fotek, rozloučili se všemi a uháněli domů, teda spíše do mekoše, protože nás už trápil velký hlad. Na soutěže v lightu jsme už nečekali. Bylo už šest a vypadalo to tam minimálně tak do dvanácti. Cestou do Brna nás přepadl velký déšť a já jsem byl nucen sundat nohu z plynu a snížit tak rychlost ze 180 na 110 a hudroval jsem celou cestu až do Brna protože v autě každý chrápal a já už skoro taky. Do Brna jsme přijeli kolem půl deváté, rozloučili jsme se tradičním pokřikem na ulici a mazalo se domů. Tak skončila velká výprava do hlavního města na soutěž v KICKBOXU.

Děkuji všem, kteří nám drželi pěsti a taky všem, kteří se nebáli vyzkoušet jiný styl boje. Budu se těšit na další akci a hlavně na super partu. Děkuji taky Vláďovi za kaučování.

Tréňa


Výsledky:
1.místo, Libor Macháň, (semi kontakt muži +91 kg)
2.místo, Jan Adámek, (semi kontakt junioři -67 kg)
3.místo, Karel Burda, (semi kontakt junioři -55 kg)
3.místo, Libor Macháň, (formy hardstyle)
4.místo, David Dvořák, (semi kontakt muži +91 kg)




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist