* * * K R O N I K A * * *
květen 2004

Mistrovství Moravy
Frýdek-Místek 22.5.2004

(23. 5. 2004, 23:30) V sobotu se náš oddíl zúčastnil významných závodů konaných ve Frýdku-Místku: Mistrovství Moravy. Sraz všech závodníků byl opět u Janáčkova divadla v pátek ve tři hodiny. Všichni dorazili včas, jen Petr Linc měl malé zpoždění. Něco po třetí se konečně vyrazilo směr Frýdek-Místek na Mistrovství Moravy. Bylo nás celkem 26 závodníků od žáků až po seniory. V autobuse bylo tedy celkem dost volného místa a každý se tam pěkně vyrochnil. Dokonce i já, který tak často nejezdím autobusem, jsem si zabral dvě sedačky v zadní části autobusu a byl jsem spokojen. Cestou do Frýdku jsme ještě vyzvedli Míšu s Ondrou v Prostějově a v pořádku jsme kolem šesté dorazili k místu registrace...

Při vážení se všem podařilo dostat do své potřebné váhovky, jen Kuba s doktorem ( Honzou ) si trochu zaběhali, ale nakonec se podařilo. Ubytování bylo hned vedle haly a tak se nemuselo už nikam přejíždět. Po rozdělení pokojů a tvrdých bojů kdo s kým bude spát se mi podařilo všechny zahnat na pokoje a chvilku si odpočinout. Náš šofér byl nejdříve trochu nespokojen, že musí spát na pokoji z cizíma šoférama a tak jsem byl přinucen ubytovat ho na samotný pokoj, jinak že nás při nejbližší možnosti někde vybourá. Následovalo nacvičování týmů ( spíše jednoho žákovského ), ostatní si to upalovali do nedaleké pizzerie v centru. Já jsem byl vybrán, abych jako jediný hladující člen šel na poradu kaučů. Já měl takový hlad, že bych snědl snad vše… Koukal jsem se po všech, jestli náhodou někdo nemá odloženou nějakou sváču, abych mu ji nenápadně slupnul. Ale bohužel nikdo žádné jídlo neměl…

Porada skončila asi za 30 minut a já se vydal za týmem do pizzerie a jak jsem běžel ( teda jel, svezl mě Tom z Třebíče, kterému se mě zželelo). Konečně teplo a vůně jídla. To byl fofr, tak rychle sem pizzu ještě nejedl. Chvilku jsme ještě seděli a klábosili, kdo koho zítra zmaže a šlo se na ubytovnu. Pršelo !! Ale hlavně, že jsme se najedli. Večer jsme ještě kecali a probíralo se naše tradiční mistrovství ve filmech. Finále bylo Vesničko má středisková a už se jelo. Největší esa byla: víš kolik vydrží Šesták? Chlapi nelejte to pivo z těch oken, podívejte se jak vypadám a přijdu až nastaví zrcadlo. Náramně jsme se pobavili a ještě něco po dvanáctý se kecalo. To už ale zlostný Jíra hučel, ať dáme pokoj a tak jsem nelenil a vymyslel jsem novou věc. Složil jsem dokonalou píseň bylo to quarto a začínalo to asi takhle, no raději ne…. To byla sranda a nespal už ani Jíra.

Sobota 22.5.2004
Asi v pět ráno nás probudilo hlasité zpívání frýdeckých kosů a vrabců, bylo to tak hlasité, že naši vrabci z Brna jim nesahají ani po kuří drápky. Byli jsme tož nuceni spát při otevřeném okně z důvodu nejsmradlavějšího pokoje na patře. Normálně tam spalo tam několik zdejších opilců, kteří tam snad nikdy nevětrali. No a navíc tomu ještě něco přidal David ze svejma sametovejma nožičkama… Jen jsme ho varovali ať v žádném případě nevstává před náma. Po příchodu do haly se všichni převlékli do Doboků a šlo se na rozcvičení. Někteří směr záchod jiní směr tělocvična. Ráno byla soutěž seniorů a seniorek, kde se nám podařilo získat spoustu prvních míst. Tým seniorek 4 zlaté medaile a tým seniorů 3 zlaté a jednu bronzovou medaili, díky mému super jopcagi, které jsem bohužel nedal. Kdyby chtěl někdo poradit, jak naměřit jopca, tak klidně přijdte a já vám to řeknu. Hodně úspěchů bylo taky mezi jednotlivci v tulech i matsogi, ale to vám tady raději nebudu vypisovat, protože by to bylo asi na šest stran.

Po ukončení soutěže seniorů následovali žáci a junioři, kde Brno opět zářilo. Musím pochválit všechny týmy hlavně žáky, kteří ze začátku vypadali, že to ani nedocvičí. Tým namakali tak dokonale, že porazili všechny soupeře a vyhráli. Dařilo se také ve T-ki a Wiroku, kde se nám podařilo nabrat další krásné medaile, ale i pár obražených kloubů, jako byl můj po apcumoku na dvě desky. Zařval jsem tak, že bylo najednou ticho v celé hale, ale desky praskly. Možná taky strachy. Další byl Lukáš, který už pak rukou raději vůbec nehejbal a závěr patřil Ondrovi, který dal apcumok a kloub mu otekl tak, že to vypadalo, že má klouby dva. Asi ho to tak vylekalo, že ho to i položilo.

Konečně závěr a vyhlášení závodníků, předávaly se diplomy a medaile a tleskalo se, byla to paráda. Naše škola měla dva nejúspěšnější závodníky soutěže, teda dvě seniorky: B - Veverková Nikola, A - Zedková Lucie. Obsadili jsme celkově druhé místo v pořadí škol za FM se skóre: 16x zlato, 17x stříbro a 19x bronz. Udělalo se ještě pár fotografií na památku a hurá do našeho rodného Brna. V autobuse už byl klid, každý odpočíval a foukal rány a bolístka. Co říci závěrem? Snad jen díky všem za super výkony a těšme se na další super připravenou soutěž. Chtěl bych ještě jednou moc pochválit všechny závodníky za super nasazení a perfektní výkon a doufám, že nám to vydrží i na další soutěže.

Za výbornou organizaci celé akce také děkujeme Mirkovi Sýkorovi.

Zdraví TRÉŇA




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist