* * * K R O N I K A * * *
srpen 2005

Soustředění Ochoz - 14.-20. srpna 2005


Neděle 14.8.2005

Rok s rokem se sešel a je tu opět vytoužený den, kdy odjíždíme v plném počtu na letní soustředění. Jako každý rok se všichni těšili, až Libor řekne kouzelné slůvko „odjezd“ a my vyrazíme směr Ochoz u Brna. To jsme ještě netušili, jaké počasí nás první dny čeká. Hned po příjezdu nás Libor rozdělil do chatek a dal nám čas na zabydlení. Po vybalení zavazadel a ubytovaní nás svolal k ohništi, kde nás seznámil s týdenním programem, bezpečností a hlavně důležitými osobami jako je pan správce a naše ošetřovatelka Lejča, která měla nahradit Doktora-Honzu Hanáka, který se bohužel (nebo bohudík) nemohl letos účastnit. Když jsme si vyslechli důležité informace, šli se všichni jako jeden muž převléct do doboků a šupky dupky na hřiště kde nás už tradičně čekal první trénink na tomto soustředění. Ještě před zahájením nás stačil Roman vyfotit na společné foto. Na prvním tréninku jsme byli rozděleni do dvou skupin. První skupina se skládala z dětí, které zůstaly na hřišti a protahovaly svalstvo. Druhá skupina běžela k rybníku, kde byla rozdělena na holky a kluky. Holky probíraly s Pepou sebeobranu a kluci cvičili tuly a techniky. Po perném tréninku všem přišla vhod večeře, mňamka v podobě kung-pao. Potom bylo video Mistrovstí Evropy Dublin, kde nás reprezentoval Libor s Luckou Zedkovou. Hrstka lidí ještě šla hrát volejbal a fotbal. Jakmile odbila dvaadvacátá hodina, Libor pro všechny zavelel večerku a tím pro nás skončil první den na soustředku.

Pondělí 15.8.2005

Druhý den začal jaksi netradičně. Ranní rozcvička proběhla v proprděných peřinách;o) Následovala snídaně a nato video MS Austrálie, které mělo být až večer, jenže počasí tomu chtělo jinak. Když jsme shlédli video, Libor nás rozdělil na tři skupiny. První reprezentace a vyšší pásci odjeli auty do tělocvičny, kde nacvičovali bojové techniky. Druhá, nižší pásci, šli cvičit do klubovny a děti na seminář. Po obědě se skupiny prohodili. Stále pršelo. Večer jsme se zase dívali na video – pokračování dopoledního programu - MS Austrálie. Někteří si ještě odskočili s Liborem na bar oslavit úspěchy na MS Austrálie. Oslavovalo se bavorákem a Kofolou – tou pravou hnědou. Atmosféru zpříjemňovaly zvuky bubínku, který byl určen jako hlavní cena do tomboly.

Úterý 16.8.2005

Třetí den zase pršelo, takže se kvůli dešti rozcvička nekonala a my si mohli o pár minut déle pospat. Na nástupu jsme byli opět rozděleni do skupin. Jedna se vezla do tělocvičny a zbylé dvě zůstali v budově. V tělocvičně se cvičily boje, sebeobrana a hrály hry. Zbylé dvě skupiny trénovaly kopy, učili se nové tuly a posilovaly. Po obědě konečně přestalo pršet, přesto že bylo ještě mokro, tak se našly výjimky, které šly do tělocvičny pěšky. Nazpátek už šla většina po svých. Mezi tím co jsme byli v tělocvičně, tak Lejča s Libinem bodovali chatky a Master tam očumoval, každý kdo mněl pěkně uklizeno dostal bonbón. Ještě před setměním se hrály míčové hry (volejbal, fotbal) – někteří pokračovali ve hře i po setmění.

Středa 17.8.2005

Další den to vypadalo, že se konečně počasí umoudřilo, přesto se rozcvička konala zase v posteli, někteří cvičili i ve dvou. Zato trénink byl jak se má, na hříšti. Nižší pásci 10, 9, 8 a 7 kup trénovali kopy, údery. Druhá skupina se skládala ze 6 a 5 kupu, kteří probírali sebeobranu. Nejvyšší pásci trénovali u rybníka. Ke svačině jsme měli „bléé“ puding, který polovina lidí vrátila. Po svačině jsme byli opět ve skupinkách až do oběda. Odpoledne se děti vydaly na malý výlet do blízkých jeskyní. Jedna nejmenovaná slečna zde při překonávání malého potůčku jaksi neodhadla své možnosti a posadila se přímo do středu potoka. Ostatní mezitím podstoupili trénink pod vedením Katany. Následovaly soutěže družstev, přetahovaní lanem a nošení vody na lžíci. Večer byl trénink pro drsňáky, zbytek hrál míčové hry. K překvapení všech Libor ještě v noci uspořádal děsivou stezku odvahy, ze které naskakovala husí kůže i otrlým taekwonďákům.

Čtvrtek 18.8.2005

Čtvrteční budíček se díky stezce odvahy konal „až“ v osm. Na dopoledním tréninku jsme se pustili do týmových her a soutěží. Po obědě se pokračovalo v týmových soutěžích, šlo se podle fáborků a hledali se papírky, kde byli záludné otázky a úkoly, které se průběžně plnily. V osm hodin se konala tombola. Hlavní výhru (buben) si odnesl Karel Hudec. Tombola byla jako každý rok velice pestrá, letos mezi velice žádané ceny patřilo foto, naší přední lyžařky Kateřiny Neumanové. Tentokrát chyběla Marcela (Macek), která každý rok vede příčku v množství zakoupených lístků.

Pátek 19.8.2005

Předposlední den nás hned z rána překvapilo sluníčko. První část dopoledního tréninku se skládala z tulů a technik. V druhé části šly děti utužovat úderové plochy do lesa, kde jako soupeři posloužili stromy. To stejné prováděli i dospělí v táboře, akorát s tím rozdílem, že cvičili místo na urostlých stromech na tyči. Pár jedinců šlo sbírat dříví na večerní táborák. Odpoledne se konal trénink, a kromě toho všechny týmy nacvičovali scénky na exhibici. Po večeři se konala exhibice. Konec dne jsme zakončili opékáním špekáčků, někteří si pořídili pořádnou opičku.

Sobota 20.8.2005

Poslední den proběhla CI5ka, což je tradiční běh se spoustou překážek a nástrah, který nesměl chybět ani na letošním soustředění.Taekwonďáci jsou naštěstí drsňáci, které nic nepřekvapí, takže po pár klicích na zahřátí, vyběhnutí kopečka, hodem kládou, pár shybů na tyči, doušku nápoje smrti (voda, ocet, olej, margarín, koření atd.), „fakt hnus!“ se svezou po břiše bahenní lázní, která spolu s jemným peelingem v podobě písku, blahodárně působí na pokožku. Pak ještě celí mokří a nacuclí vodou proběhnou pod sítí, dvakrát závěrečnou rovinku a to už se před nimi objeví cíl!!! Aby toho nebylo poslední den málo, tak jsme absolvovali pyramidu a celou akci zakončili kolečkem kolem rybníka. Na závěr bylo vyhodnocení jednotlivých soutěžících a týmů, nejlepší běžci CI5 navíc dostali od pana správce na památku keramický hrneček. A hurá domů!

Redakce - Katka Hroudná





(FOTOALBUM)




Seznam
[CNW:Counter]
(od 04/2000)
Centrum
Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.0 a vyšší, 800x600 high colorTOPlist